Stručno medicinsko osoblje - Upoznajte naše oftalmologeteam member
Prim. dr Ljiljana Kovač

Oftalmolog - kontaktolog, šef Kabineta za kontaktna sočiva i refrakciju oka u Klinici za očne bolesti Kliničkog centra Srbije u Beogradu, ujedno i referentne adrese za ovu oblast oftalmologije u zemlji. Stručno i pedagoški aktivna u oblastima refrakcije oka i primene kontaktnih sočiva u oftalmologiji. Obučila više generacija mladih oftalmologa u oblasti kontaktnih sočiva i refrakcije oka.

Predavač na edukacionom kursu Savremena primena kontaktnih sočiva za oftalmologe koji organizuju Centar za kontinuiranu medicinsku edukaciju, Društvo kontaktologa Srbije i Klinički centar Srbije. Predavač po pozivu na edukacionom kursu iz kontaktologije na medjunarodnim kongresima Evropskog udruženja oftalmologa kontaktologa (ECLSO). Predsednik Izvršnog odbora i član Predsedništva Društva oftalmologa kontaktologa Srbije (COLSS) od 2007. do 2011. godine.

Autor više od 70 radova izlaganih i objavljenih u zemlji i inostranstvu iz oblasti kontaktologije i oftalmologije. Organizator i suorganizator velikog broja simpozijuma, kliničkih seminara i kurseva iz oblasti kontaktologije.

Član Udruženja oftalmologa kontaktologa Evrope (ECLSO), Udruženja oftalmologa Srbije, Oftalmološke sekcije Srpskog lekarskog društva i Lekarske komore Srbije. Za vreme boravka u Beču od 2001 – 2005. godine, član nevladine humanitarne organizacije pri Ujedinjenim Nacijama - United Nations Women`s Guild (UNWG) i njihovog Health Forum - a.


Stručni radovi i učešća u stručnim skupovima Prim. dr Ljiljane Kovač